About

mezelf2Wetenschapsjournalist Tim Vernimmen studeerde biologie aan de Universiteit van Gent en schrijft over alles waar leven in zit, liefst vanuit een positie waarin hij het met eigen ogen kan zien spartelen. Zijn eerste stukken verschenen in het maandblad Bodytalk, waarvoor hij nog steeds nu en dan een uithoek van het menselijk lichaam uit de doeken doet.

Daarnaast schrijft hij regelmatig voor EOS, waarvoor hij al zijn licht liet schijnen over uiteenlopende onderwerpen als ‘De helaasheid der rimpels’, ‘De ondoorgrondelijke wegen van de wortel’ en ‘De entropie van een konijn’.

In 2009 trok hij naar Beijing, China, waar de zonderlinge dokter Huang beweert westerse patiënten te kunnen genezen met behulp van uit geaborteerde foetussen geïsoleerde gliacellen. Het stuk dat daaruit voortvloeide verscheen in Knack en HP/De Tijd.

In 2011 bracht Vernimmen met de steun van het Fonds Pascal Decroos enkele maanden in India door, om voor EOS uit te zoeken in hoeverre het land de heisa rond het antibioticaresistentiegen NDM-1 aan zichzelf te danken had.

In april 2013 kon hij alweer dankzij het Fonds naar Zuidoost-Azië. In Vietnam, Cambodia en Hong Kong maakte hij een reportage over de zoektocht naar gevaarlijke vogelgriepvirussen die hem geheel onverwacht midden in de H7N9-heisa deed belanden. Het resultaat verscheen in De Morgen en De Volkskrant.

Nadien reisde hij door naar het eiland Borneo, waar hij voor De Morgen onderzocht hoe wij bijdragen aan de vernieling van het regenwoud, en sprak er met natuurbeschermers en wetenschappers die op uiterst pragmatische wijze proberen het woud te redden.

In de zomer van 2014 maakte Vernimmen een reeks over de impact van de klimaatverandering in Zuid-Europa voor De Standaard en schreef hij een stuk over natuurbehoud voor de internationale editie van New Scientist.

Momenteel staat er een tweede New Scientist-stuk in de steigers, alsook een reeks voor De Correspondent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s